Προφίλ

Η εταιρεία ΔΑΝΔΑΛΗ έκανε τα πρώτα της βήματα πριν από εξήντα χρόνια περίπου, όταν το 1952 ο ιδρυτής της, Αλέκος Δανδάλης, άνοιξε καφεκοπτείο στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου.

Το 1977 προβλέποντας τις εξελίξεις εγκατέστησε εργαστήριο επεξεργασίας καφέ σε κτήριο επί της Αντ.Καστρινάκη όπου λειτούργησε το πρώτο του μηχάνημα συσκευασίας καφέ αρχίζοντας ταυτόχρονα τη διανομή συσκευασμένου καφέ στα super και mini market της περιοχής. Το 1986 με τη δραστηριοποίηση και των παιδιών του μετατρέπει την εταιρεία σε Ο.Ε. Το 1990 με τη ζήτηση του συσκευασμένου καφέ να αυξάνεται, ξεκινούν τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου, συνολικής κάλυψης 1.500 τ.μ. επί οικοπέδου 3.000 τ.μ.

Το 1993 με το τέλος της κατασκευής ξεκινάει ο εξοπλισμός του με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα της παγκόσμιας αγοράς, καλύπτοντας όλους τους τομείς δραστηριότητας, εισαγωγή-επεξεργασία-συσκευασία-διανομή διαφόρων τύπων καφέ Ελληνικού-Γαλλικού-Εσπρέσο.

Το 1995 η εταιρεία μετατράπηκε σε Ανώνυμη και από τότε λειτουργεί με την επωνυμία ΑΛΕΚΟΣ Τ. ΔΑΝΔΑΛΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ και με διακριτικό τίτλο «καφές ΔΑΝΔΑΛΗ». Η εταιρεία διοικείται από τον Αλέκο Δανδάλη, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο, τον Τριαντάφυλλο Δανδάλη αντιπρόεδρο και τον Ιωάννη Δανδάλη μέλος και εμπορικό διευθυντή. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων της, τα οποία διαθέτει στην Ελληνική αγορά κατατάσσει την εταιρεία μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην επεξεργασία επωνύμου καφέ στην Ελλάδα.

Το 2001 η εταιρεία αποφασίζει την είσοδό της στο χώρο του catering, ξεκινώντας συνεργασία με την Ολλανδική εταιρεία DOUWE EGBERTS και προμηθεύοντας καφέ και άλλα ροφήματα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Η εταιρεία απασχολεί 35 άτομα στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης και 8 άτομα στον τομέα της διοίκησης. Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου με τη νέα επένδυση είναι 8.500 κιλά ημερησίως. Σε τοπικό επίπεδο η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 2.500 σημεία πώλησης μέσω του δικού της δικτύου διανομής και το χονδρεμπόριο.

Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, η εταιρεία Δανδάλη μετά από 60 χρόνια ζωής κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά του Ελληνικού καφέ στην Κρήτη, συνεχίζει δυναμικά αξιοποιώντας την εμπειρία του παρελθόντος, την τεχνογνωσία και το εκπαιδευμένο προσωπικό της, χαράζοντας νέους δρόμους και στόχους.

Ισολογισμός 31/12/2014

Στιγμές από το παρελθόν

 

NEWSLETTER

  1. Όνομα & Επώνυμο(*)
  2. Email(*)


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. Κέντρο: 2810 380960

Φαξ: 2810 380961

Τηλ. Κατ/τος: 2810 220440

Email: info@dandalis.gr

Διεύθυνση: ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, Οδός Ι&Β, 71500, Ηράκλειο Κρήτης