Ιστορία

Καφές Δανδάλη

Ο Νούμερο 1 καφές της Κρήτης

Για περισσότερα από 71 χρόνια, η εταιρεία Δανδάλη σας προσφέρει καφέ υψηλής ποιότητας και γεύσης αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων. Παρακάτω, θα δείτε τους σημαντικότερους σταθμούς της εταιρείας.

1952

Το 1952, η εταιρεία ΔΑΝΔΑΛΗ κάνει τα πρώτα της βήματα. Ο Αλέκος Δανδάλης, ο ιδρυτής της, ανοίγει καφεκοπτείο στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου Κρήτης.

1977

Το 1977, η εταιρεία ΔΑΝΔΑΛΗ προβλέποντας τις εξελίξεις, εγκατέστησε εργαστήριο επεξεργασίας καφέ σε κτήριο επί της Αντ. Καστρινάκη, όπου λειτούργησε το πρώτο του μηχάνημα συσκευασίας καφέ και άρχισε, ταυτόχρονα, τη διανομή συσκευασμένου καφέ στα super και mini market της περιοχής.

1986

Το 1986, αρχίζουν να δραστηριοποιούνται τα παιδιά του Αλέκου Δανδάλη και μετατρέπεται η εταιρεία σε Ο.Ε.

1990

Το 1990, με τη ζήτηση του συσκευασμένου καφέ να αυξάνεται, ξεκινούν την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, συνολικής κάλυψης 1.500 τ.μ. επί οικοπέδου 3.000 τ.μ.

1993

Το 1993 ολοκληρώνεται το εργοστάσιο και ξεκινάει ο εξοπλισμός του με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα της παγκόσμιας αγοράς, καλύπτοντας όλους τους τομείς δραστηριότητας, εισαγωγή- επεξεργασία- συσκευασία- διανομή διαφόρων τύπων καφέ Ελληνικού, Γαλλικού και Εσπρέσο.

1995

Το 1995, η εταιρεία μετατράπηκε σε Ανώνυμη και από τότε λειτουργεί με την επωνυμία ΑΛΕΚΟΣ Τ. ΔΑΝΔΑΛΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ και με διακριτικό τίτλο «καφές ΔΑΝΔΑΛΗ». Η εταιρεία διοικείται από τον Αλέκο Δανδάλη, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο, τον Τριαντάφυλλο Δανδάλη, Αντιπρόεδρο και τον Ιωάννη Δανδάλη, Μέλος και Εμπορικό διευθυντή. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων της, τα οποία διαθέτει στην Ελληνική αγορά κατατάσσει την εταιρεία μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην επεξεργασία επώνυμου καφέ στην Ελλάδα.

2001

Το 2001, η εταιρεία αποφασίζει την είσοδό της στο χώρο του catering ξεκινώντας συνεργασία με την Ολλανδική εταιρεία DOUWE EGBERTS και προμηθεύοντας καφέ και άλλα ροφήματα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης. Σήμερα, κατέχει ηγετική θέση και σε αυτό το τμήμα της αγοράς.

2017

Το 2017, η εταιρεία απασχολεί 35 άτομα στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης και 8 άτομα στον τομέα της διοίκησης. Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου με τη νέα επένδυση είναι 8.500 κιλά ημερησίως. Σε τοπικό επίπεδο, η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 2.500 σημεία πώλησης μέσω του δικού της δικτύου διανομής και του χονδρεμπορίου.

2023

Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, η εταιρεία Δανδάλη ύστερα από 71 χρόνια ζωής και κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά του Ελληνικού καφέ στην Κρήτη, συνεχίζει δυναμικά. Αξιοποιεί την εμπειρία του παρελθόντος, την τεχνογνωσία και το εκπαιδευμένο προσωπικό της και χαράσσει νέους δρόμους και στόχους.